Client:

Private

Location:

Ely, Cambridgeshire

Contract Value:

Undisclosed

 

Our clients are local artists who wanted to convert their existing flat roof garage adjoining the Ladder House in Ely into a studio.

 

We saw this brief as an opportunity to improve the setting of this beautiful building.

 

Through careful collaboration with the local conservation officer, we arrived at a design which provided space for storing canvases within the roof, whilst not interfering with the views through to the Ladder House itself.

 

Using a palette of zinc and clay plain tiles, and second hand bricks very close to the original, great effort was made to blend the new and existing, whilst retaining the sense that the conversion was a new but well considered contemporary addition.

 

We are looking forward to returning in a few months once our client has started using the studio, to take photographs of the internal space.